General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


Re: [SOGo] imaps not working


Chronological Thread 
  • From: Martin Lehmann < >
  • To:
  • Subject: Re: [SOGo] imaps not working
  • Date: Tue, 31 Aug 2010 21:24:37 +0200

Hi Wolfgang,

the error is that SOGo doesn't take the imaps-settings from config file but only imap!

The config in .GNUstepDefaults says clear:
SOGoIMAPServer = "imaps://server";
or
SOGoIMAPServer = "imaps://server:993";
Both of them doesn't work.

In "Properties->IMAP Accounts" I can see that the config change has partially success in that the server changes from "localhost" to "server name" but the port is wrong (normal imap, not imaps) and the button for encryption is wrong "none" instead of "ssl".


This is the message in sogo.log
2010-08-31 21:07:57.308 sogod[1839] Note: Using UTF-8 as URL encoding in NGExtensions.
127.0.0.1 - - [31/Aug/2010:21:07:57 GMT] "POST /SOGo/connect HTTP/1.1" 200 27/42 0.258 - - 628K
127.0.0.1 - - [31/Aug/2010:21:07:58 GMT] "GET /SOGo/martin HTTP/1.1" 302 0/0 0.004 - - 12K
127.0.0.1 - - [31/Aug/2010:21:07:58 GMT] "GET /SOGo/martin/view HTTP/1.1" 302 0/0 0.017 - - 4K
127.0.0.1 - - [31/Aug/2010:21:07:58 GMT] "GET /SOGo/so/martin/Mail HTTP/1.1" 302 0/0 0.005 - - 0
Aug 31 21:07:58 sogod: SOGo watchdog [1839]: [ERROR] <0x0xb3909e0[NGImap4ConnectionManager]> IMAP4 login failed:
host=mailserver.company.de, user=martin, pwd=yes

url=imap:// /INBOX/
base=(nil)
base-class=(nil))
= <0x0xb3b6b90[NGImap4Client]: login=martin(pwd) address=<0x0xb3a7c80[NGInternetSocketAddress]: host=mailserver.company.de port=143>>
Aug 31 21:07:58 sogod: SOGo watchdog [1839]: <0x0B3C62D0[SOGoMailFolder]:folderINBOX> renewing imap4 password

Thx,
Martin

Wolfgang Sourdeau wrote:
Hi Martin,


They are from the same source.

What is the associated log message ?



Wolfgang




Archive powered by MHonArc 2.6.16.

Top of page