General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


RE: [SOGo] Usernames with @ // domain name // Samba&Openchange


Chronological Thread 
  • From: Eric Hiller < >
  • To: < >
  • Subject: RE: [SOGo] Usernames with @ // domain name // Samba&Openchange
  • Date: Thu, 1 Dec 2011 13:02:10 -0600
  • Importance: Normal

Should I open a bug in the bug tracker then?


From:
To:
Date: Fri, 25 Nov 2011 11:58:25 -0600
Subject: RE: [SOGo] Usernames with @ // domain name // Samba&Openchange

I tried %40 in 3 ways:

First I left the ldb as and changed the username in outlook to username%40domain.tld; and received:

Got user=[username%40domain.tld domain=[MAIN] workstation=[MAIN] len1=24 len2=24
auth_check_password_send: Checking password for unmapped user [MAIN]\[username%40domain.tld]@[MAIN]
map_user_info: Mapping user [MAIN]\[username%40domain.tld] from workstation [MAIN]
auth_check_password_send: mapped user is: [MAIN]\[username%40domain.tld]@[MAIN]
auth_get_challenge: returning previous challenge by module NTLMSSP callback (NTLM2) (normal)
[0000] 61 40 AE 68 94 C6 0B 8F                            a@.h....
sam_search_user: Couldn't find user [username%40domain.tld] in samdb, under DC=openchange,DC=local

Second I changed ldb to username%40domain.net and left outlook as ; received:

Got user=[ ] domain=[] workstation=[MAIN] len1=24 len2=24
auth_check_password_send: Checking password for unmapped user []\[ ]@[MAIN]
map_user_info: Mapping user []\[ from workstation [MAIN]
auth_check_password_send: mapped user is: [domain.tld]\[username]@[MAIN]
auth_get_challenge: returning previous challenge by module NTLMSSP callback (NTLM2) (normal)
[0000] E4 18 B4 B0 61 AB 31 7E                            ....a.1~
sam_search_user: Couldn't find user [username] in samdb, under DC=openchange,DC=local

Third, I changed both outlook and the ldb to username%40domain.tld; and received:

Got user=[username%40domain.tld] domain=[MAIN] workstation=[MAIN] len1=24 len2=24
auth_check_password_send: Checking password for unmapped user [MAIN]\[username%40domain.tld]@[MAIN]
map_user_info: Mapping user [MAIN]\[username%40domain.tld] from workstation [MAIN]
auth_check_password_send: mapped user is: [MAIN]\[username%40domain.tld]@[MAIN]
auth_get_challenge: returning previous challenge by module NTLMSSP callback (NTLM2) (normal)
[0000] F5 4D D7 32 F6 06 65 73                            .M.2..es
sam_search_user: Couldn't find user [username%40domain.tld] in samdb, under DC=openchange,DC=local

Not sure why even the third wouldn't work to be honest. A bug then I take it?

-Eric


Date: Thu, 24 Nov 2011 10:18:44 -0500
From:
To:
Subject: Re: [SOGo] Usernames with @ // domain name // Samba&Openchange

On 2011-11-24 10:16, Eric Hiller wrote:
">
Is there a bug ticket open for this issue that I can track, for me this is a show stopper unfortunately.

Thanks
-Eric


You may want to try replacing @ with %40. I have not had the opportunity to try it, but it seems that there is a good chance this could work.

See https://inverse.ca/sogo/lists/arc/users/2011-11/msg00213.html

--
Logo ZEROSPAM Jonathan Bastien-Filiatrault
Administrateur de système
System Administrator
T : 514-527-3232 x 209
F : 514-527-1201

">


  • RE: [SOGo] Usernames with @ // domain name // Samba&Openchange, Eric Hiller, 12/01/2011

Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page