General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


[SOGo] Cannot Log Into SOGo After Install


Chronological Thread 
  • From: Nathan Acks < >
  • To:
  • Subject: [SOGo] Cannot Log Into SOGo After Install
  • Date: Sun, 22 Jan 2012 19:04:42 -0700
  • Organization: EcoPunk.info

I've been searching Google and the list here all day, and can't find anything
that seems to match my problem. Basically, I have SOGo set up to use a custom
port on my server, and can access it at

https://myserver.com:1234/SOGo/

If I try to log in, I get redirected to

https://myserver.com:1234/SOGo/myuser

but am presented again with the login page and no visible errors. Turning on
all debugging, I get the following in /var/log/sogo/sogo.log:

Jan 22 17:21:40 sogod [27841]: version 2.0.0 (build
admin@localhost.localdomain 201201221035) -- starting
Jan 22 17:21:40 sogod [27841]: vmem size check enabled: shutting down app
when vmem > 384 MB
Jan 22 17:21:40 sogod [27841]: <0x0x8ae038[SOGoProductLoader]> SOGo products
loaded from '/usr/lib/GNUstep/SOGo':
Jan 22 17:21:40 sogod [27841]: <0x0x8ae038[SOGoProductLoader]> Mailer.SOGo,
CommonUI.SOGo, AdministrationUI.SOGo, Contacts.SOGo, MailPartViewers.SOGo,
MainUI.SOGo, MailerUI.SOGo, Appointments.SOGo, PreferencesUI.SOGo,
ContactsUI.SOGo, SchedulerUI.SOGo
Jan 22 17:21:40 sogod [27841]: <0x0xa5c528[WOWatchDog]> listening on *:20000
Jan 22 17:21:40 sogod [27841]: <0x0xa5c528[WOWatchDog]> watchdog process pid:
27841
Jan 22 17:21:40 sogod [27841]: <0x0x7f42db0a3aa0[WOWatchDogChild]> watchdog
request timeout set to 10 minutes
Jan 22 17:21:40 sogod [27841]: <0x0xa5c528[WOWatchDog]> preparing 3 children
Jan 22 17:21:40 sogod [27841]: <0x0xa5c528[WOWatchDog]> child spawned with
pid 27842
Jan 22 17:21:40 sogod [27841]: <0x0xa5c528[WOWatchDog]> child spawned with
pid 27843
Jan 22 17:21:40 sogod [27841]: <0x0xa5c528[WOWatchDog]> child spawned with
pid 27844
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| starting method 'GET' on uri '/SOGo/'
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: <0x0xa519c8[SOGoCache]> Cache cleanup interval
set every 300.000000 seconds
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: <0x0xa519c8[SOGoCache]> Using host(s)
'localhost' as server(s)
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| lookup name: SOGo
2012-01-22 17:21:46.849 sogod[27842] Note(SoObject): SoDebugKeyLookup is
enabled!
2012-01-22 17:21:46.849 sogod[27842] Note(SoObject): SoDebugBaseURL is
enabled!
2012-01-22 17:21:46.849 sogod[27842] Note(SoObject): relative base URLs are
enabled.
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| did not find key 'SOGo' in SoClass:
<0x0x8a1538[SoObjCClass]: super=0x0x89e658 objc=SOGo
slots=connect,GET,view,casProxy,index,changePassword,loading,toolbar>
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| looked up value: (null)
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| lookup in root object: (null)
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| GOT: (null)
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| matched appname: SOGo
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| => rewrote value: <SOGo[0x0x7b7ff8]:
name=SOGo>
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| lookup name: GET
2012-01-22 17:21:46.860 sogod[27842] WOxElemBuilder: could not locate
builders: WOxExtElemBuilder,WOxExtElemBuilder
2012-01-22 17:21:46.861 sogod[27842] WOCompoundElement: pool embedding is on.
2012-01-22 17:21:46.861 sogod[27842] WOCompoundElement: id logging is on.
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| looked up value:
<0x0x7bd798[SoPageInvocation]: class=SOGoRootPage bound instantiated
product=<0x0x90c2d8[SoProduct]: loaded code-loaded
bundle=/usr/lib/GNUstep/SOGo/MainUI.SOGo #classes=8 #categories=4
rm=0x0x90e688>>
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| GOT: <0x0x7bd798[SoPageInvocation]:
class=SOGoRootPage bound instantiated product=<0x0x90c2d8[SoProduct]: loaded
code-loaded bundle=/usr/lib/GNUstep/SOGo/MainUI.SOGo #classes=8 #categories=4
rm=0x0x90e688>>
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| lookup name: toolbar
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| looked up value: none
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| GOT: none
2012-01-22 17:21:46.875 sogod[27842] WARNING(-[NSNull(misc) count]): called
NSNull -count (returns 0) !!!
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| constructed root-url: /SOGo/
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| setting root-url in context: /SOGo/
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| ROOT baseURL(no container, name=(null)):
own: /SOGo/
Jan 22 17:21:46 sogod [27842]: |SOGo| request took 0.036904 seconds to execute
184.96.194.41 - - [22/Jan/2012:17:21:46 GMT] "GET /SOGo/ HTTP/1.1" 200 3734/0
0.042 11300 66% 3M
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| starting method 'POST' on uri
'/SOGo/connect'
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| lookup name: SOGo
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| did not find key 'SOGo' in SoClass:
<0x0x8a1538[SoObjCClass]: super=0x0x89e658 objc=SOGo
slots=connect,GET,view,casProxy,index,changePassword,loading,toolbar>
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| looked up value: (null)
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| lookup in root object: (null)
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| GOT: (null)
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| matched appname: SOGo
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| => rewrote value: <SOGo[0x0x7b7ff8]:
name=SOGo>
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| lookup name: connect
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| looked up value:
<0x0xd5bac8[SoPageInvocation]: class=SOGoRootPage action=connect bound
instantiated product=<0x0x90c2d8[SoProduct]: loaded code-loaded
bundle=/usr/lib/GNUstep/SOGo/MainUI.SOGo #classes=8 #categories=4
rm=0x0x90e688>>
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| GOT: <0x0xd5bac8[SoPageInvocation]:
class=SOGoRootPage action=connect bound instantiated
product=<0x0x90c2d8[SoProduct]: loaded code-loaded
bundle=/usr/lib/GNUstep/SOGo/MainUI.SOGo #classes=8 #categories=4
rm=0x0x90e688>>
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: SOGoRootPage successful login for user
'myuser' - expire = -1 grace = -1
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: [WARN] <0x0xcb6628[SOGoWebDAVAclManager]>
entry '{DAV:}write' already exists in DAV permissions table
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: [WARN] <0x0xcb6628[SOGoWebDAVAclManager]>
entry '{DAV:}write-properties' already exists in DAV permissions table
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: [WARN] <0x0xcb6628[SOGoWebDAVAclManager]>
entry '{DAV:}write-content' already exists in DAV permissions table
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| request took 0.297896 seconds to execute
2012-01-22 17:22:00.538 sogod[27842] Note: Using UTF-8 as URL encoding in
NGExtensions.
184.96.194.41 - - [22/Jan/2012:17:22:00 GMT] "POST /SOGo/connect HTTP/1.1"
200 27/139 0.301 - - 264K
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| starting method 'GET' on uri
'/SOGo/myuser'
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: <0x0x700c78[SOGoWebAuthenticator]> tried wrong
password for user
'1477YRibp8H12nCyarBR4mXtiSE6NOfcK5fYify0hLcLblrcGrvTCOsru/h+M8ibjRTeFwu/i/Zz4kP12Ro/nw=='!
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| constructed root-url: /SOGo/
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| setting root-url in context: /SOGo/
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| ROOT baseURL(no container, name=(null)):
own: /SOGo/
Jan 22 17:22:00 sogod [27842]: |SOGo| request took 0.018988 seconds to execute
184.96.194.41 - - [22/Jan/2012:17:22:00 GMT] "GET /SOGo/myuser HTTP/1.1" 200
3762/0 0.021 11393 66% 0

Strangely, I seem to see a successful login (SOGoRootPage successful login
for user 'myuser'), followed shortly thereafter by a password failure
(<0x0x700c78[SOGoWebAuthenticator]> tried wrong password for user '[...]').
However, if I try using a different password, SOGo actually informs me that
I've tried to login using a bad username or password, so I think I've got all
of my authentication set up right...

My .GNUstepDefaults file:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//GNUstep//DTD plist 0.9//EN"
"http://www.gnustep.org/plist-0_9.xml";>
<plist version="0.9">
<dict>
<key>NSGlobalDomain</key>
<dict>
</dict>
<key>sogod</key>
<dict>
<key>GCSFolderDebugEnabled</key>
<string>YES</string>
<key>OCSEMailAlarmsFolderURL</key>

<string>mysql://sogo:sogopassword@localhost:3306/sogo/sogo_alarms_folder</string>
<key>OCSFolderInfoURL</key>

<string>mysql://sogo:sogopassword@localhost:3306/sogo/sogo_folder_info</string>
<key>OCSFolderManagerSQLDebugEnabled</key>
<string>YES</string>
<key>OCSSessionsFolderURL</key>

<string>mysql://sogo:sogopassword@localhost:3306/sogo/sogo_sessions_folder</string>
<key>SOGoACLsSendEMailNotifications</key>
<string>YES</string>
<key>SOGoAppointmentSendEMailNotifications</key>
<string>YES</string>
<key>SOGoCalendarDefaultCategoryColor</key>
<string>#e9e7e2</string>
<key>SOGoCalendarDefaultRoles</key>
<array>
<string>PublicViewer</string>
<string>ConfidentialDAndTViewer</string>
</array>
<key>SOGoDayStartTime</key>
<string>9</string>
<key>SOGoDebugRequests</key>
<string>YES</string>
<key>SOGoFirstDayOfWeek</key>
<string>1</string>
<key>SOGoFoldersSendEMailNotifications</key>
<string>YES</string>
<key>SOGoIMAPServer</key>
<string>imaps://localhost:995</string>
<key>SOGoImapDebugEnabled</key>
<string>YES</string>
<key>SOGoLanguage</key>
<string>English</string>
<key>SOGoLoginModule</key>
<string>Mail</string>
<key>SOGoMailAuxiliaryUserAcciuntsEnabled</key>
<string>YES</string>
<key>SOGoMailDomain</key>
<string>myserver.com</string>
<key>SOGoMailListViewColumnsOrder</key>
<array>
<string>Unread</string>
<string>Subject</string>
<string>From</string>
<string>Date</string>
<string>Flagged</string>
<string>Attachment</string>
</array>
<key>SOGoMailMessageCheck</key>
<string>every_minute</string>
<key>SOGoMailMessageForwarding</key>
<string>attached</string>
<key>SOGoMailingMechanism</key>
<string>sendmail</string>
<key>SOGoPageTitle</key>
<string>My SOGo Instance</string>
<key>SOGoProfileURL</key>

<string>mysql://sogo:sogopassword@localhost:3306/sogo/sogo_user_profile</string>
<key>SOGoSuperUsernames</key>
<array>
<string>myuser</string>
</array>
<key>SOGoTimeZone</key>
<string>America/Denver</string>
<key>SOGoUIxDebugEnabled</key>
<string>YES</string>
<key>SOGoUserSources</key>
<array>
<dict>
<key>canAuthenticate</key>
<string>YES</string>
<key>displayName</key>
<string>SOGo Users</string>
<key>id</key>
<string>sogo_db</string>
<key>isAddressBook</key>
<string>YES</string>
<key>type</key>
<string>sql</string>
<key>userPasswordAlgorithm</key>
<string>sha</string>
<key>viewURL</key>

<string>mysql://sogo:sogopassword@localhost:3306/sogo/sogo_auth</string>
</dict>
</array>
<key>SoDebugBaseURL</key>
<string>YES</string>
<key>SoDebugKeyLookup</key>
<string>YES</string>
<key>WOSendMail</key>
<string>/usr/sbin/sendmail</string>
<key>WOWorkersCount</key>
<string>3</string>
<key>userPasswordAlgorithm</key>
<string>sha</string>
</dict>
</dict>
</plist>

All relevant tables appear to be present in my database. Anyone more
knowledgeable about SOGo (this is my first time trying to use or set up the
software) see a problem in the log or defaults file? Has anyone had a similar
issue? What did you do?

Thanks so much!

--
Nathan Acks
http://ecopunk.info/

+--------+ pub 4096R/D7F3999A 2009-05-08
|\ O--m /| Nathan Acks <nathan at ecopunk.info>
|/`----'\| Using public key encryption is like signing a letter and
+--------+ sending it in a sealed envelope. http://gnupg.org/



Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page