General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


RE: [SOGo] Crash server


Chronological Thread 
  • From: < >
  • To: < >
  • Subject: RE: [SOGo] Crash server
  • Date: Tue, 31 Jan 2012 14:25:27 +0100

Hi,

My server have a xeon X3220 (Quad core 2,4Ghz) and 2Go of RAM.

I have set  “PREFORK” at 3, and “SxVMemLimit” at 384, is it enough for 20 users? (or too much?)

 

Regards,

Louis

 

cid:image001.jpg@01C9DE10.8E8825A0

Agence de la Métropole Lilloise

Tél. : 03 20 37 95 90

Agence du Douaisis

Tél. : 03 59 30 65 40

 

De : Louis DUBAILLE
Envoyé : mardi 31 janvier 2012 11:26
À :
Objet : RE: [SOGo] Crash server

 

Hi Julian,

I have 20 users, my server is a CentOS 5.7, I will increase the PREFORK value.

Thanks for your answer.

 

Regards,

Louis

 

cid:image001.jpg@01C9DE10.8E8825A0

Agence de la Métropole Lilloise

Tél. : 03 20 37 95 90

Agence du Douaisis

Tél. : 03 59 30 65 40

 

De : Julian Robbins [mailto: ]
Envoyé : mardi 31 janvier 2012 10:39
À :
Objet : Re: [SOGo] Crash server

 

On 31/01/12 09:16, "> wrote:

Hi,

Sometime my server crash, the SOGo process take 100% of cpu, if I do “/etc/init.d/sogo stop”, sogo didn’t stop, I’m forced to kill process with “kill -KILL”.

In log, I have a lot of “the socket was shutdown”.

 

An extract from my logs:

server.domain.loc - - [25/Jan/2012:14:36:35 GMT] "REPORT /SOGo/dav/user3/Calendar/user4_C495AEAB-88F0-0001-D1B4-653E46904F40/ HTTP/1.1" 207 125/245 0.009 - - 0

server.domain.loc - - [25/Jan/2012:14:36:35 GMT] "OPTIONS /SOGo/dav/user3/Calendar HTTP/1.1" 200 0/0 0.005 - - 0

server.domain.loc - - [25/Jan/2012:14:36:35 GMT] "REPORT /SOGo/dav/user3/Calendar/personal/ HTTP/1.1" 207 125/245 0.009 - - 0

server.domain.loc - - [25/Jan/2012:14:36:35 GMT] "OPTIONS /SOGo/dav/user3/Contacts HTTP/1.1" 200 0/0 0.011 - - 0

Jan 25 14:37:38 sogod [8438]: [WARN] <0x0x19a10fc8[WOWatchDogChild]> pid 30829 has been hanging in the same request for 1 minutes

I had similar problems.

Jan 25 14:38:38 sogod [8438]: [WARN] <0x0x19a10fc8[WOWatchDogChild]> pid 30829 has been hanging in the same

        );

        SxVMemLimit = 512;

        WOMessageUseUTF8 = YES;

        WOParsersUseUTF8 = YES;

        WOPort = 20000;

        WOUseRelativeURLs = YES;

    };

}

 

How many WOWorkers do you have ?

One thing to check is if you use a debian based system, the setting for WOWorkers
is actually overwritten by the value in /etc/default/sogo ie the value in the main .GNUStep config is not taken

ie my /etc/default/sogo looks like :-

# The amount of processes that should be spawned (Default: 1)
PREFORK=5

# The name of the account under which SOGo will be running (Default: sogo)
# USER=sogo

Hope this helps

Julian




Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page