General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


Re: [SOGo] Crash server


Chronological Thread 
  • From: Julian Robbins < >
  • To:
  • Subject: Re: [SOGo] Crash server
  • Date: Tue, 31 Jan 2012 15:58:07 +0000
  • Organization: Q-par Angus Ltd

On 31/01/12 13:25, "> wrote:

Hi,

My server have a xeon X3220 (Quad core 2,4Ghz) and 2Go of RAM.

I have set  “PREFORK” at 3, and “SxVMemLimit” at 384, is it enough for 20 users? (or too much?)


Sounds about right to me. Perhaps others can suggest what they think?

Julian

 

Regards,

Louis

 

cid:image001.jpg@01C9DE10.8E8825A0

Agence de la Métropole Lilloise

Tél. : 03 20 37 95 90

Agence du Douaisis

Tél. : 03 59 30 65 40

 

De : Louis DUBAILLE
Envoyé : mardi 31 janvier 2012 11:26
À : ">
Objet : RE: [SOGo] Crash server

 

Hi Julian,

I have 20 users, my server is a CentOS 5.7, I will increase the PREFORK value.

Thanks for your answer.

 

Regards,

Louis

 

cid:image001.jpg@01C9DE10.8E8825A0

Agence de la Métropole Lilloise

Tél. : 03 20 37 95 90

Agence du Douaisis

Tél. : 03 59 30 65 40

 

De : Julian Robbins [ ">mailto: ]
Envoyé : mardi 31 janvier 2012 10:39
À : ">
Objet : Re: [SOGo] Crash server

 

On 31/01/12 09:16, "> wrote:

Hi,

Sometime my server crash, the SOGo process take 100% of cpu, if I do “/etc/init.d/sogo stop”, sogo didn’t stop, I’m forced to kill process with “kill -KILL”.

In log, I have a lot of “the socket was shutdown”.

 

An extract from my logs:

server.domain.loc - - [25/Jan/2012:14:36:35 GMT] "REPORT /SOGo/dav/user3/Calendar/user4_C495AEAB-88F0-0001-D1B4-653E46904F40/ HTTP/1.1" 207 125/245 0.009 - - 0

server.domain.loc - - [25/Jan/2012:14:36:35 GMT] "OPTIONS /SOGo/dav/user3/Calendar HTTP/1.1" 200 0/0 0.005 - - 0

server.domain.loc - - [25/Jan/2012:14:36:35 GMT] "REPORT /SOGo/dav/user3/Calendar/personal/ HTTP/1.1" 207 125/245 0.009 - - 0

server.domain.loc - - [25/Jan/2012:14:36:35 GMT] "OPTIONS /SOGo/dav/user3/Contacts HTTP/1.1" 200 0/0 0.011 - - 0

Jan 25 14:37:38 sogod [8438]: [WARN] <0x0x19a10fc8[WOWatchDogChild]> pid 30829 has been hanging in the same request for 1 minutes

I had similar problems.

Jan 25 14:38:38 sogod [8438]: [WARN] <0x0x19a10fc8[WOWatchDogChild]> pid 30829 has been hanging in the same

        );

        SxVMemLimit = 512;

        WOMessageUseUTF8 = YES;

        WOParsersUseUTF8 = YES;

        WOPort = 20000;

        WOUseRelativeURLs = YES;

    };

}

 

How many WOWorkers do you have ?

One thing to check is if you use a debian based system, the setting for WOWorkers
is actually overwritten by the value in /etc/default/sogo ie the value in the main .GNUStep config is not taken

ie my /etc/default/sogo looks like :-

# The amount of processes that should be spawned (Default: 1)
PREFORK=5

# The name of the account under which SOGo will be running (Default: sogo)
# USER=sogo

Hope this helps

Julian



-- 
Kind Regards,

Julian Robbins
Web Marketing and IT Manager

Q-par Angus Ltd, Barons Cross Laboratories, Leominster, Herefordshire, HR6 8RS, United Kingdom

Telephone +44 (0) 1568 612138, Fax +44 (0) 1568 616373, Web www.q-par.com

IDEAS ENGINEERED - SPECIALISTS IN MICROWAVE and RF ENGINEERING

(Registered office)
Incorporated in England No 1826221





Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page