General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


Re: [SOGo] SOGo 1.3.15 not polling mail


Chronological Thread 
  • From: "Ronald J. Yacketta" < >
  • To:
  • Subject: Re: [SOGo] SOGo 1.3.15 not polling mail
  • Date: 24 May 2012 12:15:19 -0400

On 5/24/2012 11:58 AM, Francis Lachapelle wrote:
Hi Ronald

On 2012-05-24, at 11:12 AM, Ronald J. Yacketta wrote:

On 5/24/2012 9:07 AM, Francis Lachapelle wrote:
Hi Ronald

On 2012-05-24, at 8:53 AM, Ronald J. Yacketta wrote:

I have 2 servers running SOGo configured exactly the same (using the same
LDAP, IMAP and SMTP servers) but separate DB's, one is for internal testing
while the other is a pilot for a group of ~30 people.

When I access 'Mail' on the dev server e-mail is polled; that is all the
subscribed folders are processed for new mail etc, this can be seen in the
logs while the pilot server (again same configuration minus DB) only polls
the inbox and no other folders unless you click the folder.
Is it possible that you have Sieve filters defined on your development server
for your account? Since version 1.3.12, we check for new mails in folders for
which sieve rules are defined to file messages into.
Both servers are configure as such in SOGo:
sogod SOGoVacationEnabled NO

sogod SOGoSieveScriptsEnabled NO

The dev server did have sieve enabled about a month ago with valid sieve
rules for myself. Would this cause the issue I am seeing? If so, should SOGo
ignore the sieve rules in the DB when SOGoSieveScriptsEnabled is se to to NO?
Yes, this can be the cause of the issue, and yes, we should check
SOGoSieveScriptsEnabled. Would you please fill a bug report?

You can look at your Sieve filters (even if SOGoSieveScriptsEnabled is set to
NO) using sogo-tool :

sogo-tool user-preferences get defaults yacketrj SOGoSieveFilters


Yah, been using sogo-tool along with a perl script I created to convert Avel Sieve rules into SOGo rules :) considering posting the script to the list, but fear the back lash of support that could in sue from doing so.

I'll file a bug for this issue as well.

Thanks!!!!

Outstanding support as usual :)





Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page