General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


Re: [SOGo] Outlook 2013 active Sync


Chronological Thread 
  • From: Rui Moura < >
  • To:
  • Subject: Re: [SOGo] Outlook 2013 active Sync
  • Date: Fri, 31 Jan 2014 09:50:37 +0000

Hy all,

I was making some more work with ActiveSync and Outlook 2013 and I experienced the same as you in big accounts.


I am able to sync the emails, calendar and contacts in small accounts.
Even the data is being synced in small accounts in SOGo I have a lot os Push logs, one every second and Outlook is always syncing, it never stops... even if there is no new data...


In larger accounts it just stucks reading the emails from SOGo, Outlook push the emails, once, and again and again and it seems to not stop, when it is doing this, the load in the SOGo server increase a lot. By the way, it syncs the folders, but all of them are empty...



Ruiz you are right, I dont need openchange for ActiveSync, lets remove it from the equation :)



Regards,
Rui Moura

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
On 30/01/14 21:46, RUIZ Anthony wrote:
hello,

for the moment at "home", android, sogo and active sync starts to work well, I read my emails push some of this are "empty" but very little. I have not been able to test the agenda thoroughly ...

On outlook 2013, outlook is connected to the server, do not forget to set up the account and use the "hack" mentioned by a few emails before L.Marcotte.
Outlook does not display my email on two large test accounts .. a smaller third I can read them.

This advance increasingly requires that we be patient.

ps: openchange was completely uninstalled for the test activesync


sogo and sope update every hour ;) (githut)


Regards

.Anthony

Le 30/01/2014 18:45, Rui Moura a écrit :
Hy all,

I forgot to mention, the previous error happens in ZEG server with SOGo and Sope upgraded to nightly.

In my environment running on CentOS I get this:

In Apache:
[30/Jan/2014:17:36:51 +0000] "POST /Microsoft-Server-ActiveSync?Cmd=FolderSync&User=rmoura&DeviceId=DAA4146C5C3B4A45AAE62B76C87F15D4&DeviceType=WindowsOutlook15 HTTP/1.1" 502 525

In Openchange:
2014-01-30 16:25:09,135 INFO  [openchange.web.auth.NTLMAuthHandler] [worker 1] client did not pass auth cookie
2014-01-30 16:25:09,135 INFO  [openchange.web.auth.NTLMAuthHandler] [worker 1] acquiring lock /var/cache/ntlmauthhandler/ntlm-127.0.0.1.lock (16172)

and in sogo.log I see the emails sync passing through, I see the sync attempt of all my emails folders, however no sync with Outlook 2013...


Anyone to provide additional aid? I am available to help in the test process.



Regards,
Rui Moura



On 30/01/14 15:03, Rui Moura wrote:
Hy all,

I am experiencing and trying to solve exactly this same problem.......

Outlook is not able to connect do SOGo and the only logs I get are:

In Apache:
[30/Jan/2014:10:01:26 -0500] "GET /autodiscover/autodiscover.xml HTTP/1.1" 401 304 "-" "WinHttpRequest"

In Openchange:
2014-01-30 10:01:26,704 INFO  [openchange.web.auth.NTLMAuthHandler] [worker 0] client did not pass auth cookie




Regards,
Rui Moura


On 30/01/14 07:55, Sarah Lee C.B wrote:
I also have the same problem..
  1.     test with android, containing response, but can not sync email
  2.     test with outlook 2013, no response from server.
Sarah Lee

On 16/01/2014 17:29, RUIZ Anthony wrote:
Outlook error : Connexion au serveur de messagerie Exchange ActiveSync (EAS): Serveur Introuvable


The logs are ok, no error message :

sogo.log
[16/Jan/2014:10:27:13 GMT] "OPTIONS /SOGo/Microsoft-Server-ActiveSync HTTP/1.1" 200 0/0 0.023 - - 0


ssl_access.log
[16/Jan/2014:10:28:23 +0100] "OPTIONS /Microsoft-Server-ActiveSync HTTP/1.1" 200 5065 "-" "Outlook/15.0 (15.0.4551.1507; MSI; x86)"



Any idea ?



Le 15/01/2014 12:08, RUIZ Anthony a écrit :
Hello, I try to run outlook 2013 and sogo ...
I have added to my sogo.conf:

ProxyPass / SOGo / casProxy http://localhost/cgi-bin/cas-proxy-validate.py
<proxy http://localhost/app/cas-proxy-validate.py>
   Order deny, allow
   Allow from your-case-host-addr
</ Proxy>

ProxyPass / SOGo http://127.0.0.1:20000/SOGo retry = 0

#
# Enable to use Microsoft Active Sync Support
#
ProxyPass / Microsoft-Server-ActiveSync http://127.0.0.1:20000/SOGo/Microsoft-Server-ActiveSync retry = 0

<proxy http://127.0.0.1:20000/SOGo>




My version of SOGo: Version 2.1.2 ( 201401151026)


When I run outlook 2013, can not even connect to the server... someone an idea?
when the connection to outlook, I have no log on apache or sogo ..

Thank you in advance









Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page