General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


Re: [SOGo] error with recipient <user@domain> / error 503


Chronological Thread 
  • From: Christian Mack < >
  • To:
  • Subject: Re: [SOGo] error with recipient <user@domain> / error 503
  • Date: Tue, 04 Aug 2015 12:03:00 +0200

Am 04.08.2015 um 00:41 schrieb Daniel Bareiro:
> Hi all!
>
> I'm trying to send emails from the web interface of SOGo. With other
> mail clients like Thunderbird I had no problems with SMTP sending but
> with SOGo I get an error like this:
>
> Jul 30 11:58:02 sogod [13783]: 0x0x7f390adab858[SOGoMailer] error with
> recipient
> ' '
>
>
> When increase the debug level on SOGo log I see the following:
>
> C: connect to 0x0x7f5a7656a688[NGInternetSocketAddress]
> host=mail.everywattmatters.com not-filled>
> S: <SMTP-Reply: code=220 line='s18491687.onlinehome-server.com ESMTP
> MailEnable Service, Version: 8.50-- ready at 08/02/15 08:49:22'>
> C: EHLO s18513723.onlinehome-server.com
> S: <SMTP-Reply: code=250 line='AUTH=LOGIN'>
> S: size extension supported.
> S: help extension supported.
> C: MAIL
> FROM:< >
> C: RCPT
> TO:< >
> Aug 02 08:49:22 sogod [24840]: 0x0x7f5a76433f58[SOGoMailer] error with
> recipient
> ' '
> C: QUIT
> S: <SMTP-Reply: code=221 line='Service closing transmission channel'>
> Aug 02 08:49:22 sogod [24840]: 10.1.0.40, 186.57.195.120 "POST
> /SOGo/so/dbareiro/Mail/0/folderDrafts/newDraft1438530515-1/send
> HTTP/1.1" 200 84/248 1.208 - - -8K
>
>
> Here we can see that the method used is AUTH=LOGIN. From what I read,
> SOGo currently only supports PLAIN method, but I would like to confirm
> if the error may be due to this.
>
> From the side of the mail server (Windows / MailEnable), I see something
> like the following:
>
> RCPT
> TO:< >
> 503 This mail server requires authentication when attemption to send to
> a non-local e-mail address.
> Please check your mail client settings or contact your administrator to
> verify that the domain or address is defined for this server.
>
>
> Note: I'm also getting this message when trying to make a delivery to
> users with the same domain of the sender.
>
> Is there any way to accomplish authentication when send email from SOGo?
>
> Perhaps an alternative is to do local delivery from SOGo to a Postfix
> for it doing relay with an authenticated user, but if there is another
> alternative, I would listen.
>

Seems you didn't activate authentication for SMTP at all.
The "local" domain would be the one of your SMTP server (==
s18491687.onlinehome-server.com), not the "From" one.

Just try:
SOGoSMTPAuthenticationType = PLAIN;


Kind regards,
Christian Mack

--
Christian Mack
Universität Konstanz
Kommunikations-, Informations-, Medienzentrum (KIM)
Abteilung Basisdienste
78457 Konstanz
+49 7531 88-4416

Attachment: smime.p7s
Description: S/MIME Cryptographic Signature




Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page