General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


Re: [SOGo] openchange_newuser not working


Chronological Thread 
  • From: Horst Häberlen < >
  • To:
  • Subject: Re: [SOGo] openchange_newuser not working
  • Date: Mon, 31 Aug 2015 17:56:25 +0200

Hi Martin Simovic,

do you have a solution? ...or anybody else?

Horst

> Same problem here, SOGo 2.3.1 on Trusty x64 … any hints?
>
> --
> Martin Šimovič
>
> NETSON s.r.o.
> Mlynská 2238
> 934 01 Levice
> tel: +421 915 393 570
> mail:
>
>
> <mailto: >
>
>
>
>
>> On 13 Aug 2015, at 10:28, Horst Häberlen
>> <
>> <mailto: >>
>> wrote:
>>
>> It is not possible for me to create a new user, see the following call:
>>
>> openchange_newuser --create
>>
>>
>> <mailto: >
>> [...]
>> lpcfg_servicenumber: couldn't find ldb
>> Traceback (most recent call last):
>> File "/usr/sbin/openchange_newuser", line 69, in <module>
>> provision.newuser(provisionnames, lp, creds, username=username,
>> mail=opts.mail)
>> File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/openchange/provision.py", line
>> 674, in newuser
>> db.modify_ldif(ldif_value)
>> File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/samba/__init__.py", line 235, in
>> modify_ldif
>> self.modify(msg, controls)
>> _ldb.LdbError: (16, "objectclass_attrs: attribute
>> 'msExchRecipientTypeDetails' on entry
>> 'CN=
>>
>> <mailto:CN= >,CN=Users,DC=mymailldomain,DC=net'
>> was
>> not found in the schema!")
>>
>> I am using sogo 2.3.1 on Ubuntu Trusty
>>
>>
>> --
>> Horst Häberlen
>> Kirchenstr. 16
>> 74639 Zweiflingen
>> --
>>
>>
>> <mailto: >
>> https://inverse.ca/sogo/lists
>




Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page