General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


Re[2]: [SOGo] SOGo 3.0.2 weird delay


Chronological Thread 
  • From: " " < >
  • To: "Christian Mack" < >
  • Subject: Re[2]: [SOGo] SOGo 3.0.2 weird delay
  • Date: Fri, 01 Apr 2016 13:56:17 +0000
  • Dmarc-filter: OpenDMARC Filter v1.2.0 mail.inverse.ca D2B06C2125F

It is running, on both localhost and the internal lan interface. We see lots of traffic on port 11211 during the login.



On Fri, Apr 1, 2016 at 09:22 AM, Christian Mack < > wrote:
Hello

Am 01.04.2016 um 12:36 schrieb :
I'm using SOGo 3.0.2 and I have been chasing the weirdest delay for the past 2 days. Something, somewhere takes 30 seconds to execute ( or time-out! ) and it delays the login by exactly that amount.
User experience upon trying to login is:
1. Press 'Connect' button on the login page
2. White screen comes up with the username in the URL / Mail/view/Inbox/etc
3. It hangs there for 30 seconds
4. Inbox finally shows
It's repeatable every time, the only thing I can tie to this wait in the logs is this:
Apr 01 06:30:14 sogod [1737]: |SOGo| starting method 'GET' on uri '/SOGo/so/ /Mail/0/view'
Apr 01 06:30:14 sogod [1737]: |SOGo| traverse(acquire): => Mail => 0 => view
Apr 01 06:30:14 sogod [1737]: |SOGo|   do traverse name: ' '
Apr 01 06:30:14 sogod [1737]: |SOGo|   do traverse name: 'Mail'
Apr 01 06:30:14 sogod [1737]: |SOGo|   do traverse name: '0'
Apr 01 06:30:14 sogod [1737]: |SOGo|   do traverse name: 'view'
Apr 01 06:30:15 sogod [1737]: |SOGo| set clientObject:

Apr 01 06:30:45 sogod [1737]: |SOGo| request took 30.765446 seconds to execute
During these 30 seconds we don't detect any IMAP traffic or anything else. What could cause this ?


Is your memcached running?

Kind regards,
Christian Mack

--
Christian Mack
Universität Konstanz
Kommunikations-, Informations-, Medienzentrum (KIM)
Abteilung Basisdienste
78457 Konstanz
+49 7531 88-4416



Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page