General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


Re[3]: [SOGo] SOGo 3.0.2 weird delay


Chronological Thread 
  • From: " " < >
  • To: " " < >
  • Subject: Re[3]: [SOGo] SOGo 3.0.2 weird delay
  • Date: Fri, 01 Apr 2016 14:43:27 +0000
  • Dmarc-filter: OpenDMARC Filter v1.2.0 mail.inverse.ca 48493CC9842

I might even add that it's not consistent...

If I login, the I log out and click on login right away, it goes in within 1 second. Then I log out and back in again, it might be slow or fast.

I was thinking some sort of MySQL issue - made sure to not do DNS checks and lowered the timeouts to a minimum ( after having increased them to 1 day ). None of these seem to affect that 30 seconds that SOGo is pausing randomly it seems..


Now I have these values in my.cnf

wait_timeout = 5
interactive_timeout = 5
net_read_timeout = 5
net_write_timeout = 5

and in sogo.conf

  GCSChannelCollectionTimer = 2;
  GCSChannelExpireAge = 2;

None of these make any difference as far as that call goes...


On Fri, Apr 1, 2016 at 10:02 AM, " " < > wrote:
It is running, on both localhost and the internal lan interface. We see lots of traffic on port 11211 during the login.



On Fri, Apr 1, 2016 at 09:22 AM, Christian Mack < > wrote:
Hello

Am 01.04.2016 um 12:36 schrieb :
I'm using SOGo 3.0.2 and I have been chasing the weirdest delay for the past 2 days. Something, somewhere takes 30 seconds to execute ( or time-out! ) and it delays the login by exactly that amount.
User experience upon trying to login is:
1. Press 'Connect' button on the login page
2. White screen comes up with the username in the URL / Mail/view/Inbox/etc
3. It hangs there for 30 seconds
4. Inbox finally shows
It's repeatable every time, the only thing I can tie to this wait in the logs is this:
Apr 01 06:30:14 sogod [1737]: |SOGo| starting method 'GET' on uri '/SOGo/so/ /Mail/0/view'
Apr 01 06:30:14 sogod [1737]: |SOGo| traverse(acquire): => Mail => 0 => view
Apr 01 06:30:14 sogod [1737]: |SOGo|   do traverse name: ' '
Apr 01 06:30:14 sogod [1737]: |SOGo|   do traverse name: 'Mail'
Apr 01 06:30:14 sogod [1737]: |SOGo|   do traverse name: '0'
Apr 01 06:30:14 sogod [1737]: |SOGo|   do traverse name: 'view'
Apr 01 06:30:15 sogod [1737]: |SOGo| set clientObject:

Apr 01 06:30:45 sogod [1737]: |SOGo| request took 30.765446 seconds to execute
During these 30 seconds we don't detect any IMAP traffic or anything else. What could cause this ?


Is your memcached running?

Kind regards,
Christian Mack

--
Christian Mack
Universität Konstanz
Kommunikations-, Informations-, Medienzentrum (KIM)
Abteilung Basisdienste
78457 Konstanz
+49 7531 88-4416



Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page