General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


Re[2]: [SOGo] SOGo not sending scripts to managesieve


Chronological Thread 
  • From: " " < >
  • To:
  • Subject: Re[2]: [SOGo] SOGo not sending scripts to managesieve
  • Date: Tue, 28 Jun 2016 08:02:50 +0000
  • Dmarc-filter: OpenDMARC Filter v1.2.0 mail.inverse.ca 4A036B80289

Hi Tilo,

I verified that managesieve is working by connecting to it via telnet and sending commands for creating and setting active a script. I also enabled debug logging in dovecot but there are no helpful entries in the log.
I still assume that the problem is caused by SOGo.

Oliver

------ Originalnachricht ------
Von: "Tilo Werner"
< >
An:

Gesendet: 27.06.2016 22:36:49
Betreff: Re: [SOGo] SOGo not sending scripts to managesieve

Hi Oliver,

you can verify working sieve config with the thunderbird sieve plugin
[1], it should not return any error when accessing any sieve script.

Also it is a good practice watching dovecot logs when accessing
managesieve [2].

[1] https://addons.mozilla.org/de/thunderbird/addon/sieve/
[2] http://wiki2.dovecot.org/Logging -> mail_debug = yes

Greets,
Tilo

Am 27.06.2016 um 21:56 schrieb
:
Hi Tilo,

thanks for your response. For me it's:

plugin {
sieve = /var/vmail/%d/%n/.sieve
sieve_dir = /var/vmail/%d/%n/sieve
sieve_before = /var/vmail/sieve/spam-global.sieve
}

As managesieve does not throw any error despite from the non-existant
sogo script, I suppose, the fault is located on the sogo side and
dovecot is configured correctly.
Is somone else using SOGo 3.1.x on Ubuntu 16.04 with dovecot 2.2.22?

Oliver


------ Originalnachricht ------
Von: "Tilo Werner"
< >
An:

Gesendet: 27.06.2016 12:43:54
Betreff: Re: [SOGo] SOGo not sending scripts to managesieve

Hi,

for dovecot I've got:

plugin {
sieve = /var/vmail/%d/%n/.dovecot.sieve
sieve_dir = /var/vmail/%d/%n/.sieve
sieve_before = /etc/dovecot/sieve.before
}

where .dovecot.sieve is a link to the active sieve script in folder
.sieve

ls -la /var/vmail/moosbee.de/tilo/.dovecot.sieve -> .sieve/sogo.sieve

The active script is defined by the link target.

Hope that helps.
Tilo

Am 27.06.2016 um 00:23 schrieb
:
Hello everybody,

I'm having problems with my fresh SOGo 3.1.3 installation on Ubuntu
16.04 with dovecot: when I modify email filters, SOGo does not send
sieve scripts to managesieve. I tracked the TCP traffic to the
managesieve server:

# tcpflow -c -i lo port 4190
tcpflow: listening on lo
127.000.000.001.04190-127.000.000.001.56344: "IMPLEMENTATION" "Dovecot
Pigeonhole"
"SIEVE" "fileinto reject envelope encoded-character vacation
subaddress comparator-i;ascii-numeric relational regex imap4flags copy
include variables body enotify environment mailbox date index ihave
duplicate mime foreverypart extracttext"
"NOTIFY" "mailto"
"SASL" "PLAIN LOGIN"
"STARTTLS"
"VERSION" "1.0"
OK "Dovecot ready."

127.000.000.001.56344-127.000.000.001.04190: AUTHENTICATE "PLAIN"
{100+}
[...]
127.000.000.001.56344-127.000.000.001.04190:

127.000.000.001.04190-127.000.000.001.56344: OK "Logged in."

127.000.000.001.04190-127.000.000.001.56346: "IMPLEMENTATION" "Dovecot
Pigeonhole"
"SIEVE" "fileinto reject envelope encoded-character vacation
subaddress comparator-i;ascii-numeric relational regex imap4flags copy
include variables body enotify environment mailbox date index ihave
duplicate mime foreverypart extracttext"
"NOTIFY" "mailto"
"SASL" "PLAIN LOGIN"
"STARTTLS"
"VERSION" "1.0"
OK "Dovecot ready."

127.000.000.001.56346-127.000.000.001.04190: AUTHENTICATE "PLAIN"
{100+}
[...]
127.000.000.001.56346-127.000.000.001.04190:

127.000.000.001.04190-127.000.000.001.56346: OK "Logged in."

127.000.000.001.56346-127.000.000.001.04190: SETACTIVE ""
127.000.000.001.56346-127.000.000.001.04190:

127.000.000.001.04190-127.000.000.001.56346: OK "No scripts currently
active."

127.000.000.001.56346-127.000.000.001.04190: DELETESCRIPT "sogo"
127.000.000.001.56346-127.000.000.001.04190:

127.000.000.001.04190-127.000.000.001.56346: NO (NONEXISTENT) "Sieve
script `sogo' not found"

Here the tcp flow ends. No more communication between SOGo and the
managesieve server.

/var/log/sogo/sogo.log:
Jun 26 23:45:14 sogod [11583]: [ERROR]
<0x55580dc3f5c0[SOGoAppointmentInboxFolder]:inbox> (-[SOGoGCSFolder
toOneRelationshipKeys]): fetch failed!
Jun 26 23:45:14 sogod [11583]: <IP> "PROPFIND
/dav/oliver/Calendar/inbox/ HTTP/1.1" 207 333/128 0.069 - - 0
Jun 26 23:49:35 sogod [11583]: <IP> "GET /so/oliver/Preferences
HTTP/1.1" 200 22307/0 0.116 97847 77% 192K
Jun 26 23:49:36 sogod [11585]: <IP> "GET /so/oliver/jsonSettings
HTTP/1.1" 200 1353/0 0.007 - - 0
Jun 26 23:49:36 sogod [11584]: <IP> "GET /so/oliver/jsonDefaults
HTTP/1.1" 200 4031/0 0.016 - - 0
Jun 26 23:49:36 sogod [11583]: <IP> "GET
/so/oliver/Calendar/alarmslist?browserTime=1466977768 HTTP/1.1" 200
389/0 0.033 - - 0
Jun 26 23:49:36 sogod [11583]: <IP> "GET /so/oliver/Mail/0/view
HTTP/1.1" 200 5065/0 0.283 - - 0
Jun 26 23:49:41 sogod [11583]: <IP> "GET
/so/oliver/editFilter?filter=new HTTP/1.1" 200 1780/0 0.008 7536 76% 0
Jun 26 23:49:53 sogod [11583]: <0x0x55580dc5dc10[SOGoSieveManager]>
WARNING: Could not delete Sieve script - continuing...: {RawResponse =
"{ok = 0; }"; result = 0; }
Jun 26 23:49:53 sogod [11583]: <IP> "POST /so/oliver/Preferences/save
HTTP/1.1" 200 0/5193 0.260 - - 0

In /var/log/mail.err and /var/log/mail.log there are no abnormal
entries.
If I create a file named sogo.sieve in the sieve directory, then the
managesieve server returns a positive answer to the delete command of
SOGo, but SOGO doesn't send more commands either.
I at first had installed SOGo version 3.1.2, where the error was
already
present. I then did the update in the hope of resolving the problem.
What am I missing?

Thanks.

Oliver
--


https://inverse.ca/sogo/lists









Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page