General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


[SOGo] IMAP , STARTTLS and SOGo


Chronological Thread 
  • From: "Charles LUEZ" ( ) < >
  • To:
  • Subject: [SOGo] IMAP , STARTTLS and SOGo
  • Date: Tue, 23 May 2017 16:40:27 +0200
  • Dmarc-filter: OpenDMARC Filter v1.2.0 mail.inverse.ca 86576C4FBD2

Hello people !

I'm actually using Sogo nightly ( 3.2.9.20170523-1),
Used with an other server using Samba AD 4.5.4 for users authentication,
And a last one with Exim 4.84_2 and dovecot 2.2.13 for mail storage.

I'm reaching the security step about tls on my mail server.
SMTP and IMAP works fine with StartTLS (tested with Thunderbird)

Now i want to join my SOGo with StartTLS to my mail server so i try this on sogo.conf :

SOGoIMAPServer = imaps://<IpOfMyImapServer>:143/?tls;

I restart sogo :
~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-
root@Sogo:/etc/sogo#/etc/init.d/sogo restart
[ ok ] Restarting sogo (via systemctl): sogo.service.

root@Sogo:/etc/sogo# tail -f /var/log/syslog
May 23 15:19:47 Sogo sogo[4344]: Stopping SOGo: sogo.
May 23 15:19:47 Sogo systemd[1]: Starting LSB: SOGo server...
May 23 15:19:47 Sogo sogo[4410]: Starting SOGo: sogo.
May 23 15:19:47 Sogo systemd[1]: Started LSB: SOGo server.
~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-
All seems working , but SOGo is not using tls at all (Webservice is available)
So I try the official configuration using by SOGo :

SOGoIMAPServer = imaps://<IpOfMyImapServer>:143/?tls=YES;

And restart again :
~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-
root@Sogo:/etc/sogo#/etc/init.d/sogo restart
[ ok ] Restarting sogo (via systemctl): sogo.service.

root@Sogo:/etc/sogo# tail -f /var/log/syslog
May 23 15:25:07 Sogo sogo[4545]: Stopping SOGo: sogo.
May 23 15:25:07 Sogo systemd[1]: Starting LSB: SOGo server...
May 23 15:25:07 Sogo sogo[4611]: Starting SOGo: sogo2017-05-23 15:25:07.324 sogod[4678] File NSDictionary.m: 672. In -[NSDictionary initWithContentsOfFile:] Contents of file '/etc/sogo/sogo.conf' does not contain a dictionary
May 23 15:25:07 Sogo sogo[4611]: <0x0x5612d5868b20[SOGoStartupLogger]> Cannot read configuration from '/etc/sogo/sogo.conf'. Aborting
May 23 15:25:07 Sogo sogo[4611]: already running.
May 23 15:25:07 Sogo systemd[1]: Started LSB: SOGo server.

root@Sogo:/etc/sogo# service sogo status
sogo.service - LSB: SOGo server
Loaded: loaded (/etc/init.d/sogo)
Active: active (exited)
~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-
"SOGo can't read configuration", i tryied with a chmod 770 (sogo was in group) and it's doing nothing.
Sogo webservice had 503 apache error (Service Unavailable)

Tryied also :
SOGoIMAPServer = <IpOfMyImapServer>:143/?tls=YES;
SOGoIMAPServer = imaps://<IpOfMyImapServer>:143/?StartTLS=YES;
SOGoIMAPServer = imaps://<IpOfMyImapServer>:143/?StartTLS;

And doesn't work too.
I think SOGo doesn't understand "/?tls=YES" in the configuration and the status of sogo goes '(exited)'

Any help would be greatly appreciated, (sorry for english mistakes)
CLuez


begin:vcard
fn:Charles LUEZ
n:LUEZ;Charles
org;quoted-printable:LAN2NET - l'informatique fiable sous Linux + logiciels libres;membre du r=C3=A9seau "Alliance-Libre"
adr;quoted-printable;dom:12 avenue Jules Verne;;Les Espaces Jules Verne, b=C3=A2timent A;SAINT-SEBASTIEN SUR LOIRE;;44230
email;internet:
 
title;quoted-printable:Technicien syst=C3=A8me & r=C3=A9seau
tel;work:02 85 52 65 37
url:http://www.lan2net.fr
version:2.1
end:vcard




Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page