General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


Re: [SOGo] Problems with a fresh install of SOGO 4.0.7 on ubuntu 16


Chronological Thread 
  • From: "Carsten Pieper" ( ) < >
  • To:
  • Subject: Re: [SOGo] Problems with a fresh install of SOGO 4.0.7 on ubuntu 16
  • Date: Wed, 13 Mar 2019 14:52:04 +0100
  • Dmarc-filter: OpenDMARC Filter v1.2.0 mail.inverse.ca DE95E1DE5056

Hi Juergen,

thanks for your answers, but on Ubuntu, at least in my plesk-configured system, ssl and non-ssl requests are written in the same logfile. Feel free to correct me if I'm wrong.

Thanks a lot,

Carsten



Am 13.03.19 um 13:43 schrieb Carsten Pieper ( ):

Hi all,

sorry, I think I have quite a stupid question this time.

I try to install SOGo v4.0.7 on my new server on Ubuntu 16.

Installation succeeded, I copied the database from the old server,

checked /etc/sogo/sogo.conf

and /etc/apache2/conf-enabled/SOGo.conf

When I try to open https://mydomain.tld/SOGo/ I get an Internal Server Error on mydomain.tld:443.

I checked /var/log/sogo.log, var/log/apache2/error.log and /var/log/nginx/error.log and found nothing helpful to get the login screen displayed.

I checked if SOGo is running:

root@server:/var/log/nginx# service sogo status
● sogo.service - LSB: SOGo server
   Loaded: loaded (/etc/init.d/sogo; bad; vendor preset: enabled)
   Active: active (running) since Wed 2019-03-13 11:48:07 CET; 1h 52min ago
     Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
  Process: 24670 ExecStop=/etc/init.d/sogo stop (code=exited, status=0/SUCCESS)
  Process: 24740 ExecStart=/etc/init.d/sogo start (code=exited, status=0/SUCCESS)
   CGroup: /system.slice/sogo.service
           ├─24811 /usr/sbin/sogod -WOWorkersCount 3 -WOPidFile /var/run/sogo/sogo.pid -WOLogFile /var/log/sogo/sogo.log
           ├─24812 /usr/sbin/sogod -WOWorkersCount 3 -WOPidFile /var/run/sogo/sogo.pid -WOLogFile /var/log/sogo/sogo.log
           ├─24813 /usr/sbin/sogod -WOWorkersCount 3 -WOPidFile /var/run/sogo/sogo.pid -WOLogFile /var/log/sogo/sogo.log
           └─24814 /usr/sbin/sogod -WOWorkersCount 3 -WOPidFile /var/run/sogo/sogo.pid -WOLogFile /var/log/sogo/sogo.log

Mar 13 11:48:07 mydomain.tld sogo[24740]:  * Starting SOGo sogo
Mar 13 11:48:07 mydomain.tld sogo[24740]:    ...done.

Does anybody have an idea what I'm doing wrong and I have to do to get the login screens displayed?

Thanks a lot,

Carsten


Hi,

as you try accessing via ssl i would check ssl_error_log, ssl_access_log and ssl_request_log.

I don't know if its the same on ubuntu, but on centos i got different logs for ssl.

greets

juergen

--


CARSTEN PIEPER
Dyckburgheide 1
48157 Münster
Deutschland

Fon: +49 251 3997257
Fax: +49 251 3997256
Mobil: +49 151 46673961
E-Mail:
Internet: www.carstenpieper.com



Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page