General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


[SOGo] (fwd) Re: Problems with a fresh install of SOGO 4.0.7 on ubuntu 16


Chronological Thread 
  • From: "Markus Winkler" ( ) < >
  • To:
  • Subject: [SOGo] (fwd) Re: Problems with a fresh install of SOGO 4.0.7 on ubuntu 16
  • Date: Thu, 14 Mar 2019 09:32:59 +0100
  • Dmarc-filter: OpenDMARC Filter v1.2.0 mail.inverse.ca BE20B1DE5088
  • Priority: normal

has been sent to my personal address ;-)

--- Begin Message ---
  • From: Odhiambo Washington < >
  • To:
  • Subject: Re: [SOGo] Problems with a fresh install of SOGO 4.0.7 on ubuntu 16
  • Date: Thu, 14 Mar 2019 10:38:53 +0300
After  SOGoSuperUsernames in your sogo.conf, why are you indiscriminately commenting out and changing values without going by what the documentation says? :)
Start with the minimal as suggested in the documentation.

Anyway, that aside, could you please try changing the following two lines:

<IfModule headers_module>
  RequestHeader set "x-webobjects-server-port" "443" <================ Make sure you know whether to use 443 or 80
  SetEnvIf Host (.*) HTTP_HOST=$1
  #RequestHeader set "x-webobjects-server-name" "%{HTTP_HOST}e" env=HTTP_HOST
  #RequestHeader set "x-webobjects-server-url" "https://%{HTTP_HOST}e" env=HTTP_HOST
  RequestHeader set "x-webobjects-server-name" "FQDN"
  RequestHeader set "x-webobjects-server-url" "https://FQDN"
  AddDefaultCharset UTF-8

Be sure to know whether it is http or https - if you do not have a certificate, please stay with http/port 80.
This is just to test



On Wed, 13 Mar 2019 at 20:33, Carsten Pieper < > wrote:

Hi Markus,

Am 13.03.19 um 16:12 schrieb Markus Winkler ( ):
Hi Carsten,

On Wed, 13 Mar 2019 at 02:56:17PM +0100, Carsten Pieper wrote:
I was looking in nginx because it feels for me that something before SOGo is not running correctly yet.

what I still cannot understand: you have Apache configured for SOGo, right?  What's the purpose of the additional Nginx in your setup? And do you really have them _both_ running on the same host, are you sure?

Yes I am, that is the default config in Plesk virtual servers. Nginx is working as reverse proxy, see: https://docs.plesk.com/de-DE/onyx/administrator-guide/webserver/apache-und-ngnixwebserver-linux/apache-mit-nginx.70837/ (Sorry, German, but different translations are available.



It would be good to know which webserver is doing which job. Could you please send us an output of 'ps aux' and 'netstat -lntp' or something similar?

It would be helpful if you could:

o set 'LogLevel debug' (in case of using Apache)

Please find attached my /etc/apache2/conf-available/SOGo.conf

and my /etc/sogo/sogo.conf



o send an extract of the logs (configured for CustomLog and ErrorLog)
 of the webserver which is serving SOGo right after you try to access  SOGo via browser (when you say that you get an 'Internal Server  Error', then there must be something to find in the log) - even if  it doesn't seem:

I checked /var/log/sogo.log, var/log/apache2/error.log and                                               /var/log/nginx/error.log and found nothing helpful to get the login screen displayed.   

"interesting" to you.

I've attached you the current sogo.log and apache error.log.



makes me even more think that the problem is caused somewhere in Apache or Nginx, not in SOGo.

At the moment I assume you have a problem with your webserver(s), but just to be sure: did you check if the SOGo deamon is really running and listens on the configured port? You should see something like this:

tcp  0  0 127.0.0.1:20000   0.0.0.0:*    LISTEN     1508/sogod

Please find attached the output from ps and netstat in running processes.txt



Any other ideas are really appreciated, I think it's something really stupid :-),

Let's see after you give a little more input. ;-)

Thanks and regards,
Markus

--


THANK you so much for your support, I'm a little blinded at the moment...

Regards,

Carsten














--
Best regards,
Odhiambo WASHINGTON,
Nairobi,KE
+254 7 3200 0004/+254 7 2274 3223
"Oh, the cruft.", grep ^[^#] :-)

--- End Message ---


  • [SOGo] (fwd) Re: Problems with a fresh install of SOGO 4.0.7 on ubuntu 16, Markus Winkler, 03/14/2019

Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page