General discussion on installation and configuration of SOGo

Text archives Help


Re: [SOGo] Authentication Problem Using Samba4


Chronological Thread 
  • From: "Keith Howard" ( ) < >
  • To:
  • Subject: Re: [SOGo] Authentication Problem Using Samba4
  • Date: Wed, 10 Apr 2019 07:37:00 -0400
  • Dmarc-filter: OpenDMARC Filter v1.2.0 mail.inverse.ca 89A341DE51FB

Aleksey,

Thank you for your response!

While modifying the sogo.conf per your instructions, I noticed an extra space between dc=lan in the base DN.  I corrected that, and with your changes, it works!  Well, sort of.....

Now, I login and the web page welcomes me by my full name, but logs me right back out.

I cleaned up the sogo.conf and enabled degugging.
Here is more information from the log:

Apr 10 07:27:28 sogod [29367]: |SOGo| request took 0.114224 seconds to execute
Apr 10 07:27:28 sogod [29367]: 172.16.42.253 "POST /SOGo/connect HTTP/1.1" 200 49/67 0.116 - - 32K
Apr 10 07:27:29 sogod [29367]: |SOGo| starting method 'GET' on uri '/SOGo/so/khoward'
2019-04-10 07:27:29.934 sogod[29367:29367] Creating NGLdapConnection instance for bindDN 'CN=Administrator,CN=Users,DC=medinaco,DC=lan'
Apr 10 07:27:29 sogod [29367]: <0x0x7f7728702d40[NGLdapConnection]> Using ldap_initialize for LDAP URL: ldap://localhost
2019-04-10 07:27:29.972 sogod[29367:29367] -[NGLdapConnection _searchAtBaseDN:qualifier:attributes:scope:]: search at base 'cn=users,dc=medinaco,dc=lan' filter '(|(samaccountname=khoward)(mail=khoward))' for attrs '*'
Apr 10 07:27:29 sogod [29367]: <0x0x7f77282de330[SOGoCache]> an error occurred when caching value for key 'khoward+attributes': "SERVER HAS FAILED AND IS DISABLED UNTIL TIMED RETRY"
Apr 10 07:27:29 sogod [29367]: <0x0x7f77282de330[SOGoCache]> an error occurred when caching value for key ' +attributes': "SERVER HAS FAILED AND IS DISABLED UNTIL TIMED RETRY"
Apr 10 07:27:29 sogod [29367]: |SOGo| request took 0.056453 seconds to execute
Apr 10 07:27:29 sogod [29367]: 172.16.42.253 "GET /SOGo/so/khoward HTTP/1.1" 200 27413/0 0.058 - - 0
*******END LOG********

I will try Google for this error, but if anyone has suggestions/corrections for this, I very much appreciate your input!

Thanks.

Keith

On Tue, Apr 9, 2019 at 3:36 PM Aleksey V < > wrote:
Hallo! I had same problem some times ago. Try change according fields in
your config in SOGoUserSources section:

         CNFieldName = cn;
         IDFieldName = cn;
         UIDFieldName = sAMAccountName;
         bindFields = (sAMAccountName);
         id = directory;

And add in there, in SOGoUserSources, passwordPolicy = NO;

After this changes my problem was solved. This is from Sogo Installation
and Configuration Guide
(https://sogo.nu/files/docs/v3/SOGoInstallationGuide.pdf)

09.04.2019 18:16, Keith Howard ( ) пишет:
> SOGoUserSources = (
>     {
>       type = ldap;
>       CNFieldName = cn;
>       IDFieldName = sAMAccountName;
>       UIDFieldName = sAMAccountName;
>       baseDN = "CN=Users,DC=medinaco,DC    =lan";
>       bindDN = "CN=Administrator,CN=Users,DC=medinaco,DC=lan";
>       bindFields = (sAMAccountName,mail,userPrincipalName);
>       bindPassword = <redacted> ;
>       canAuthenticate = YES;
>       displayName = "Public";
>       hostname = "ldap://localhost";
>       id = public;
>       isAddressBook = YES;
>       scope = SUB;
>
>     }
--

https://inverse.ca/sogo/lists



Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page